GreenGraft

GreenGraft op de Empese- en Tondense  in Twello

De Empese- en Tondense heide verwelkomt een nieuw bouwwerk. Dit architecturale juweel schuilt achter het weelderige groen van het landschap en de rustig kabbelende wateren. Het dient niet alleen als een nieuwe toegangspoort tot dit betoverende stuk natuur maar is ook een poëtisch eerbetoon aan de rijke biodiversiteit van de regio. Vanuit het gebouw heb je een panoramisch zicht op het indrukwekkende landschap, waarmee het symbool staat voor de harmonie tussen mens en natuur.

Materiaal

Het gebouw is opgetrokken uit bio-based materialen, wat resulteert in een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk. De gevels zijn uit hout vervaardigd en het bouwwerk heeft een groen dak dat wemelt van flora en fauna.

Functies

Het gebouw herbergt een hotel en een restaurant en biedt tevens een uitkijkpunt. Dankzij het geïntegreerde grijswatersysteem wordt het waterverbruik met 50% verminderd. Dit systeem wordt ook in de omgeving toegepast.

Natuur-inclusief design

Elke hotelkamer is uitgerust met een klein balkon dat nestkastjes bevat, zodat gasten de natuur van dichtbij kunnen ervaren. Vogelgezang vult de kamers en biedt een serene achtergrondmelodie.